Voor wie is Oefentherapie Mensendieck?

Klachten waarmee je naar oefentherapeut kan gaanAlgemeen

Hoofdpijn
Nek- en schouderklachten
Rug- en bekkenklachten
Heup- en knieklachten
Ademhalingsklachten
Spanningsklachten
Houdingsafwijkingen; bijvoorbeeld scoliose
Arbeidsgerelateerde klachten

Neurologische-, orthopedische- of reumatische aandoeningen;

onder andere hernia (al dan niet geopereerd), ziekte van Parkinson, CVA, osteoporose, artrose, ziekte van Bechterew.

Chronische Pijn

Acute pijn heeft meestal een duidelijke oorzaak, het is een waarschuwingssignaal en nuttig. Langer aanhoudende, chronische, pijn kan een eigen leven gaan leiden, met grote gevolgen voor uw dagelijks functioneren.  Bij chronische pijn gaat u misschien bepaalde bewegingen vermijden uit angst voor de pijn of u bijt zich juist door de pijn heen. De behandeling richt zich niet op pijnvermindering maar wil de pijn minder leidend maken. De therapie laat u ervaren hoe u anders met de klachten kunt omgaan, hoe u weer meer grip krijgt op uw lichaam en hoe u de belastbaarheid en de kwaliteit van uw leven kunt verbeteren.
Zie ook Netwerk Chronische Pijn

Slaapproblemen

Langdurig slecht slapen heeft negatieve gevolgen voor uw gezondheid en welbevinden. U kunt er iets aan doen, want beter slapen is te leren.
Slaapoefentherapie biedt begeleiding bij in- en doorslaapproblemen, te vroeg wakker worden en nachtelijk piekeren. Ook het afbouwen van slaapmedicatie kan met slaaptherapie ondersteund worden.
Een slaapstoornis is niet alleen een nachtelijk probleem.  De invloeden van de dag lopen door in de nacht en daarbij zullen de gevolgen van de slechte nachtrust doorlopen in de dag die erop volgt.
Belangrijk is dat de knelpunten van het slecht slapen bekend worden; bioritme, dagelijkse activiteiten maar ook uw gedachten spelen hierbij een rol en zijn aspecten waar aan gewerkt wordt om weer vat op uw slaap te krijgen.
Zie ook Netwerk Slaapoefentherapie